Klassresa Gotland

Klassresa till Gotland

År efter år åker flera tusen elever på klassresa till Gotland. Den annorlunda platsen inte så långt bort gör Gotland till ett utmärkt besöksmål för upptäcktstörstiga skolelever redo för äventyr. Ön kryllar av roliga aktiviteter och boenden som passar stora grupper som skolklasser. På denna sida hittar du all information du behöver för en uppskattad klassresa till Gotland.

Vill du ha ett färdigt paket för skolresan?
Få förslag

 

Planera din skolresa till Gotland

Nedan har vi listat de vanligaste funderingarna och viktigaste momenten inför planeringen utav klassenens gemensamma skolresa till Gotland. På Gotland finns ett brett utbud och ni kan antingen skräddarsy er egen resa eller boka ett paket där allting är planerat och färdigt.

Hitta rätt boendeform

Om du ansvarar för en klassresa till Gotland är det viktigt att boendet blir bra. Gotland har ett stort utbud av boenden men under sommaren kan det vara högt tryck, det är alltså en fördel om er klassresa planeras tidigt eller sent på sommaren.

Camping

Att bo på en camping är alltid ett bra alternativ då anläggningarna ofta är anpassade för stora grupper. Ni kan enkelt få frukost i en matsal och bra stugor där flera elever kan bo tillsammans. Har man en något längre budget är tält såklart ett bra alternativ.

Hotell

Hotell i Visby är ingen höjdare för klassresor. Eller snarare, inte optimalt. Visby och Gotland har många fina hotell men kan bli lite stökigt och instängt under en klassresa då hotellen ofta är lokaliserade mitt i centrum. Andra boenden i Visby kan ligga någon kilometer utanför, med fördel. Så, undvik hotell på Gotland under klassresan.

Välj vart på Gotland ni vill vara

Gotland har många fina sidor och beroende på vad ni vill göra och uppleva under klassresan finns det många alternativ. Här är två tips från oss.

Visby

Mittpunkten på ön är Visby, där anländer ni med färjan och är även navet för allt som sker på ön. I Visby finns det flera campingar och boenden, det arrangeras många roliga aktiviteter och ni blir garanterat nöjda. Något alla kommer gilla i Visby är bara att se ringmuren, den är häftig!

Fårö

Något utöver det vanliga är att först åka till ön mitt i Östersjön, för att sedan ta ytterligare en liten färja till Fårö. En ö över Gotland. Här är naturen fantastisk och det finns många områden som passar utmärkt för klassresor. Anläggningarna är vana att ta emot stora grupper och samordnar aktiviteter, mat och annat kul.

Aktiviteter som passar skolklasser under er klassresa

padel gotland

Padeltennis

Padeltennis, även kallat padel, är den populära och roliga racketsporten som kombinerar tennis och squash. Du hittar inget lika utmanande i sommar.
Läs mer
mountainbike

Mountainbike

Kuststräckor, skogspartier och mountainbike-banor. Hyr varsin MTB och upptäck Gotland på ett sätt lämpat för stora som små grupper.
Läs mer
paintball gotland

Paintball

En färgglad och adrenalinfylld upplevelse som kan spelas i flera olika former. Utrustad med gevär, overall och mask är den som skjuter skarpast aktivitetens vinnare.
Läs mer
segway gotland

Segway

Gör något annorlunda och testa en självbalanserade, eldriven och fruktansvärt rolig tvåhjuling i Visby. Det har aldrig tidigare varit så lätt att ta sig upp och ner i Visby innerstad!
Läs mer
gokart gotland

Gokart

En total racingupplevelse för er som gillar fart. Passar både stora grupper och dig som vill köra ensam. Välj ett paket som passar och gör dig redo för tävling!
Läs mer
gotland whisky

Gotland Whisky

Mitt på Gotland ligger byn Roma. Och mitt i Roma ligger Gotland Whisky, som sedan 2012 destillerar en årlig närproducerad whisky vid namn Isle of Lime.
Läs mer

Vi kontaktar dig!

Få hjälp med ett färdigt paket för er klass.