Klassresa Gotland

Klassresa till Gotland

År efter år åker flera tusen elever på klassresa till Gotland. Den annorlunda platsen inte så långt bort gör Gotland till ett utmärkt besöksmål för upptäcktstörstiga skolelever redo för äventyr. Ön kryllar av roliga aktiviteter och boenden som passar stora grupper som skolklasser. På denna sida hittar du all information du behöver för en uppskattad klassresa till Gotland.


All du behöver veta om klassresa till Gotland

Hitta rätt boende

Om du ansvarar för en klassresa till Gotland är det viktigt att boendet blir bra. Gotland har ett stort utbud av boenden men under sommaren kan det vara högt tryck, det är alltså en fördel om er klassresa planeras tidigt eller sent på sommaren.

Camping

Att bo på en camping är alltid ett bra alternativ då anläggningarna ofta är anpassade för stora grupper. Ni kan enkelt få frukost i en matsal och bra stugor där flera elever kan bo tillsammans. Har man en något längre budget är tält såklart ett bra alternativ. Du kan läsa allt om camping på Gotland här.

Hotell

Hotell i Visby är ingen höjdare för klassresor. Eller snarare, inte optimalt. Visby och Gotland har många fina hotell men kan bli lite stökigt och instängt under en klassresa då hotellen ofta är lokaliserade mitt i centrum. Andra boenden i Visby kan ligga någon kilometer utanför, med fördel. Så, undvik hotell på Gotland under klassresan.

Välj vart på Gotland ni vill vara

Gotland har många fina sidor och beroende på vad ni vill göra och uppleva under klassresan finns det många alternativ. Här är två tips från oss.

Visby

Mittpunkten på ön är Visby, där anländer ni med färjan och är även navet för allt som sker på ön. I Visby finns det flera campingar och boenden, det arrangeras många roliga aktiviteter och ni blir garanterat nöjda. Något alla kommer gilla i Visby är bara att se ringmuren, den är häftig!

Fårö

Något utöver det vanliga är att först åka till ön mitt i Östersjön, för att sedan ta ytterligare en liten färja till Fårö. En ö över Gotland. Här är naturen fantastisk och det finns många områden som passar utmärkt för klassresor. Anläggningarna är vana att ta emot stora grupper och samordnar aktiviteter, mat och annat kul.

Inspiration


 

Aktiviteter som passar skolklasser under er klassresa