Teambuilding Gotland

Teambuilding på Gotland

Teambuilding, ett engelsk ord för att bygga ett lag. Eller i de flesta fall, ett lag av arbetskollegor. Det finns massor av bra aktiviteter för teambuilding på Gotland och vi är övertygade om att ni kan hitta något som passar just ert företag. Denna sida innehåller tips på klassiska och generella teambuildingövningar men även aktiviteter på Gotland som kan passa.


Tips på bra övningar för teambuilding

Marshmallows-utmaningen

Den klassiska marshmellows-utmaningen introducerad av Tom Wujec är ett klassiskt utmaning för att bygga ett team. Utmaningen är enkel, det gäller att bygga ett så högt torn som möjligt med hjälp av spagetti, marshmellows, snöre och tejp. Utfallet är fascinerande på många sätt och det är inte alltid den smartaste konstruktionen som vinner. När du får se dina kollegor samarbetar med varandra förstår du vikten av att lyssna på alla åsikter. Denna aktivitet stärker helt klart ditt team. Läs mer om marshmellows challenge här.

Alla ombord

En annan klassisk övning för att stärka teamet är "alla ombord". Det fungerar så att alla i laget ska få plats i en cirkel, denna cirkel blir sedan mindre och mindre. För att simulera cirkeln kan du t.ex. använd ett rep. Övningar är bra för att gruppen ska lära sig samarbete, kommunikation, problemlösning och gemensamma mål.

 

 

Inspiration

 

Aktiviteter på Gotland som passar teambuilding