Aktiviteter för barn

Aktiviteter för barn på Gotland

Det finns massor av saker aktiviteter med barn på Gotland. Ön är fylld av äventyr. De flesta går att upptäcka helt gratis ute i naturen men det finns även arrangerade saker att hitta på. På denna sida har vi listat de roligaste sakerna för barn på som bor eller besöker Gotland.


Våra bästa tips på aktiviteter för barn på Gotland

Lummelundagrottan

Sedan grottans upptäckt 1949 har 4 miljoner besökare åkt en bit utanför Visby till Lummelundagrottan. Att upptäcka grottan kostar pengar men det finns massvis andra roliga saker att upptäcka på området. Blanda annat Lummelunda trädpark, Caféet, naturstigen eller det historiska bruket.

Du kan läsa mer om Lummelundagrottan här.

Åhsbergska hagen

Denna fantastiska och natursköna plats endast några kilometer norr om Visby är en perfekt plats för aktiviteter med barn och hela familjen. Här finns det stora gröna områden i en lugn och kontrollerad miljö så ni kan spela fotboll, brännboll eller kasta varpa ostört. Här arrangeras även flera klubbtävlingar. Så, vårt andra tips är att packa en korg fylld med mat och godsaker för att sedan bege er till Åhsbergska hagen.

En lugn dag på stranden

Till skillnad från vårt andra tips är ett besök på stranden mer lugnt och skönt. Gotland har massvis med bra stränder men vi vill tipsa om Åminne strand. Här är det långgrunt och oftast fina förhållanden som passar barnfamiljen perfekt.

 

 

 

Inspiration