Camping Gotland

Camping på Gotland

Sveriges största Ö, Gotland, är en perfekt plats för campingsemester. Denna sida innehåller de bästa campingplatserna på Gotland. Allt för att du enkelt ska kunna välja ett tillhåll som förgyller er semester på bästa möjliga sett. Hoppas det underlättar!

Bäst campingplatser

I skrivande stund håller vi på att genomföra undersökning inför semestern 2020. Vi räknar med att ha en komplett topplista med de absolut bästa campingplatserna redo så fort som möjligt. Så länge rekommenderar vi dig att kolla på andra roliga saker att göra på Gotland i vår guide.

Rätt plats för camping

Ett viktigt moment inför ditt campingbesök på Gotland är att välja rätt del av ön. Trots att det endast är 20 mil topp till botten av ön varierar naturen enormt. Vårt första tips inför besöker är därför att välja en del som passar dig bäst. Eller varför inte besöka alla delar?

Norra

Den nordliga delen av ön är känd för sina avskalade och hårdare natur. Du kommer stöta på mer kalksten och stenigare mark. Här finns även Fårö, den lilla ö strax över Gotland som är känd för just denna typ av natur. Camping går alldeles utmärkt och det finns flera bra campingplatser att stanna till vid.

 

Mellersta

Mellersta Gotland har en fantastisk natur och är en kombination av det nordligare och södra. Till skillnad från de andra delarna hittar du här lite mer liv då Visby är centralt på den västliga kusten av Gotland. Här hittar du mycket restauranger, uteliv och shopping. Campingplatser i Visby ligger strax utanför och du kan antingen gå eller cykla den korta biten.

Södra

Södra Gotland är känd för en mer grönskande och platt natur. Istället för stenig mark är det ofta fuktigt och du hittar flera träsk. Genom åren har det varit en mycket populär plats för fågelskådning. Här hittar du även mycket ateljéer med konst och design. Många kända konstnärer har bosatt sig på Södra Gotland, dock inte på campingplatser.

 

Så bör du värdera

I processen att värdera och hitta den bästa campingplatsen på Gotland rekommenderar vi dig att hela tiden tänka på hur ert besök  bäst ser ut. Även fast en campingplats har fina faciliteter eller bra priser kanske det inte passar familjens behov.

Läge

Platsen, vart på Gotland, ni väljer att campa kommer vara avgörande för hela upplevelsen. Vill ni ha en puls, välj något i Visby. Är det total avslappning kan vi rekommendera södra Gotland.

Boendeform

Vilka är vi och bestämma boendeformen på er campingsemester? Men, det kan faktiskt vara bra och ha gotländsk-insikt när det kommer till val av boende. Camping är vanligtvis tält, husbil eller små stugor. Vi rekommenderar däremot något väldigt unikt och trendigt på Gotland som heter Glamping. Ta en titt på en glampingplats och tacka oss efter.