Vinter på Gotland

Vinter på Gotland

Många undrar vad gotlänningar gör på vintern. Det är en relevant fråga, antalet besökare och bosatta på Gotland minskar rejält under vintermånaderna och alla förknippar Gotland med sommaren. Men, det finns ett liv på Gotland under vintern. Även saker att göra på Gotland under vintern, och här kommer några av våra bästa tips.


Våra roligaste tips för en vinter på Gotland

Ta en promenad längs Hälsans Stig

Vinterlandskapet på Gotland är fantastiskt. Många tror att Visby innerstad bara är fint på sommaren men det är fel, det är fantastisk även på vintern. Hur som helst, om du vill göra något kul på Gotland vintertid rekommenderar vi Hälsans Stig. Detta promenadstråk börjar strax utanför Visby Ringmur och sträcker sig norr över mot Gustavsvik och erbjuder riktigt vacker natur vintertid. Hälsans Stig är självklart ett bra alternativ sommartid.

Läs mer om Hälsans Stig här på Region Gotlands hemsida

Ta en fika på Ka:feit

Visbys modernaste café heter Ka:feit och erbjuder goda bakelser, bullar och bowls i olika former och konstellationer. Den hippa inredningen och avslappnande miljön gör det till ett perfekt ställe att jobba, samtala eller bara hänga likväl sommartid som vintertid.

Läs mer om Visbys bästa café här

Unna dig en dag på spa

Att besöka ett spa är något alla borde göra oftare men tyvärr har vi inte alltid tid och råd. Om du är i Visby vintertid är spa en perfekt aktivitet. Det finns flera bra anläggningar och du kommer inte bli besviken.

Njut av allt sportens ö har att erbjuda

Gotland kallas ibland sportens ö för sin sprudlande sportscen och engagerande publik. Besöker du Gotland på vintern är sport något du bör se. Innebandy representeras av Visby IBK och Endre IF och basket av Visby Ladies. Även fast Visby IBK spelar i näst högsta serien, Allsvenskan, har landets femte högsta publiksnitt.

 

Inspiration