Åka till Gotland

En guide till svensexa på Gotland

Gotlandskul.se

Svensexa på Gotland är en fantastisk idé. Konstant sol, korta avstånd och en fristad nära men ändå så långt bort. Det är ingen slump att Visby kallas Sveriges motsvarighet till Las Vegas och att den klassiska frasen ”vad som händer på Gotland, stannar på Gotland” sägs ha myntats före Las Vegas-varianten.

Saker att tänka på när du arrangerar en svensexa på Gotland

Vilka ska vara med?

Det är viktigt är reda ut vilka som ska komma på svensexan. En knepig fråga som kan leda till tråkigheter om inbjudningskorten inte kommer rätt. Vårt tips är att du håller cirkeln sluten och bara bjuder de allra bästa vännerna till kompisen som ska gifta sig. På så sätt garanterar ni att det blir en rolig fest där alla känner sig avslappnade.

Att välja aktivitet

Det finns flera roliga aktiviteter på Gotland. Men, det gäller att välja en som passar svensexa. De klassiska är Paintball, Gokart eller Bumperball av förklarliga anledningar. En viss form av förnedring är givet för den som svensexan arrangeras för men vi tycker inte ni ska utesluta roliga saker att göra bara för förnedringens skull.

Efterfesten för svensexan

När aktiviteten är klar, vad gör ni då? Jo, det absolut roligaste man kan göra är att gå ut käka tillsammans och skapa en middag som stadigt eskalerar till en av de bästa nätterna i livet. På Gotland finns det massor av bra restauranger, barer och nattklubbar så förutsättningarna för en fantastisk kväll är där. Svensexa är synonymt med barrunda och Visby är absolut rätt ställe. Börja med en bira på Bolagets uteservering, ramla över till Rosengårdens utebar på ett par järn. Harkla vidare till Donner Brasseri och kör sedan all-in på antingen Burmeister eller Gutekällaren.