Företag

Företagsfest Gotland

Gotlandskul.se

Personalfest, kick-off, företagsfest, konferens.. Ja, kärt barn har många namn. Oavsett vad ni kallar det är en fest på Gotland fantastisk. Oavsett om ni är ett lokal företag eller reser in utifrån. Vi har listat saker du kan göra på Gotland som passar er företagsfest.

Att tänka på inför företagsfesten på Gotland

Ett party som ska passa alla

När man arrangerar en fest för personalen eller delar av personalen på ett företag är det viktigt att tänka på flera saker. En är att festen ska passa alla. Ett företag är, oftast, ingen naturlig samling människor utan det är er arbetsplats och där är ni kollegor till varierande grad. Ni är alltså inte alla bästa kompisar. Detta gör att en aktivitet du tycker är rolig kanske inte passar Greta på ekonomi.

Välja utformning på personalfesten

Aktivitet är alltid kul. Oavsett om det är något lugnare som målning eller fartfyllt som Bumperball så blir det alltid kul. Är det en sommarfest kanske partyt sträcker sig över hela dagen och då finns det gott om aktivitet för roliga saker. Om festen däremot är något mer avslappnad, låt oss säga en fredag efter arbetstid. Då kanske inte en aktivitet som Bumperball är optimal utan ni kanske istället ska testa spela VR ett par timmar.

Vad ska man bjuda på?

Det är alltid svårt att avgöra vad företaget ska bjuda på av olika anledningar. Dels finns det ofta en budget för aktiviteten samtidigt som skatteverket kan ha inverkan på exakt vad som bjuds. Ett sådant inslag är alkohol. Det är svårt ur båda perspektiven, vill vi som företag uppmuntra alkohol? Och, är det OK att köpa fyra flaskor sprit för företagets pengar?

Vi rekommenderar att ni bestämmer detta innan för att det inte blir några oklarheter i framtiden.