Sommar på Gotland

Sommar på Gotland

Sommar på Gotland, drömmen. Denna sprudlande och magiska ön i Östersjön som sprider glädje och värme för besökare är ett givet mål under sommarmånaderna. Varför folk älskar Gotland varierar och det finns så mycket att göra och upptäcka. Sommaren börjar redan i maj när att uteserveringarna öppnar och tar inte slut förens i September när kylan gör sig påmind. Många besöker Gotland för semester men under sommaren finns det även många som kommer för dess jobbmöjligheter.

Kort sammanfattning av sommaren på Gotland

Almedalsveckan

Sommaren på Gotland börjar på riktigt i samma veva som politikerna anländer. Visby fylls av karriärister, politiker och press. Visbys alla gränder och innergårdar är trånga och varje minut börjar ett nytt mingel eller event. Många har åsikter om denna vecka men vi på Gotlandskul tycker den tillför mycket bra. Ta tillfället i akt och känn av Visbys puls, för denna vecka är den som högst. Besöker du Gotland av andra anledningar än Almedalen är resten av Gotland lugnt och stilla i vanlig ordning.

De vanliga veckorna

Strax efter Almedalsveckan kommer vecka 28. Denna vecka har ingen speciell prägel men sommaren är i full gång på Gotland och det är fullt av turister. Allt är öppet och säsongsarbetarna fortfarande pigga. De vanliga veckorna är 28, 30 och 31.

Stockholmsveckan

Vecka 29, även kallad Stockholmsveckan är en vecka känd för sin fest. Tidigare var Visby väldigt stökigt och hamnområdet kryllade av fulla stockholmare. Idag är det mycket lugnare och mer sofistikerat, självklart finns det stökiga där men inte mer än andra veckor. Du som vill besöka Gotland under Stockholmsveckan bör köpa biljetter till Kallis, det är där det händer. Besöker du Gotland under denna vecka i andra ändamål, t.ex. med familjen, går det utmärkt. Resten av Gotland struntar i partyt och trummar på som vanligt.

Medeltidsveckan

Vecka 32, Medeltidsveckan. Denna vecka förvandlas Visby och hoppar tillbaka i historian. Gatorna fylls av medeltida krigare, nunnor och munkar. I stan arrangeras tävlingar, gammeldags försäljning och marknader. Du som tänker besöka Gotland under denna vecka och delta bör gå "all-in". Ni andra som inte är intresserade av Medeltidsveckan kan tyvärr inte undvika den i Visby men, som tidigare, är resten av Gotland fortfarande till förfogande.

Inspiration

 

Roliga saker att göra på Gotland hela sommaren