Femkamp Gotland

Femkamp på Gotland

Femkamp är en återkommande aktivitet, eller snarare rad aktiviteter. För det är vad femkamp är, en tävling inom fem grenar eller aktiviteter där vinnaren är de lag som får flest vinster. Femkamp på Gotland är superkul och vanligt bland öns företag. På denna sida har vi tips på aktiviteter och ett upplägg på femkamp.

Gotländsk femkamp, även kallad gutnisk femkamp, är ett mycket klassisk fenomen och varje år arrangeras det en stor olympiad på ön, Stångaspelen. Femkampen innehåller fem gutniska lekar som är 100 meter löpning, varpalängdkastning, höjdhopp, stångstötning och ryggkast.

Vill du köpa en klassisk gutnisk femkamp åt ditt sällskap?
Ta kontakt

Eget upplägg för femkamp på Gotland

Nedan kommer ett förslag om du vill göra din egen femkamp. Kom ihåg att det alltid går att ta hjälp av ett event-företag om det är så att ni är en stor grupp eller ett företag som vill slippa planera för mycket.

1. Padeltennis

En ny sport och, kanske, ganska ovanlig aktivitet i en femkamp är padeltennis. Denna roliga, snabba och svettiga sport är väldigt lätt att komma in och passa perfekt i en femkamp. Du spelar padel i Tofta på södra Gotland och anläggningen har tre banor vilket är optimalt för större sällskap.

All information om Padel på Gotland här.

2. Lasertag

Vidare kan vi rekommendera Lasertag. Aktiviteten går till så att man i två lag med mål att skjuta ut de andra. Skjuta gör man med laser-pistoler och ni befinner er i en labyrintliknande bana. Denna nervkittlande och fruktansvärt roliga aktivitet passar stora som små.

3. Gokart

En klassisk gren är Gokart. Aktiviteten passar alla som gillar fart och adrenalin. Det är lätt att komma igång också, bara hoppa in i ditt fordon och trycka på gasen. Här kan man tävla i flera olika former och upplägg. Vilket som passar er bäst beror på antalet deltagare.

All information om Gokart på Gotland här.

 

4. Paintball

Som Lasertag fast för den hårde. I Paintball skjuter ni färgfyllda plastkulor på varandra och vid, en ganska smärtsam, träff lyfter spelaren handen och kliver av banan. Paintball är ett klassiskt inslag på svensexor och möhippor. När det gäller femkamp passar Paintball utmärkt och behöver ibland inte kombineras med andra aktiviteter utan man kan kör fem olika varianter av Paintball.

All information om Paintball på Gotland här.

5. Bumperball

Sista aktiviteten vi rekommenderar är Bumperball på Gotland. Aktiviteten är spännande och fartfylld inte likt något annat. Att spela Bumperball är väldigt jobbigt och vi rekommenderar er alltid att avsluta femkampen med denna aktivitet istället för att börja. Likt Paintball kan man köra en femkamp endast med Bumperball.

All information om Bumperball på Gotland här.

 

Annorlunda inspiration

Vi kontaktar dig!

Så arrangerar vi din femkamp.