Boende Gotland

Boende Gotland

Vi antar att du överväger, eller kanske till och med har inplanerat, ett besök på Gotland. Vilket underbart beslut du har tagit, och nu kan det vara dags att kolla på ett boende. Boende på Gotland kan vara lite knepigt då utbudet är relativt litet i proportion till efterfrågan. Denna sida är till för att ge dig rejält med kött på benen inför din bokning av boende, så att gotlandsvistelsen blir så fantastisk som möjligt.

Bäst boenden

För tillfället genomför vi en rad testar och upptäcker de olika boendena som är tillgängliga på Gotland. Lagom till våren 2020 beräknar vi vara klara och kan göra en noggrann, tydlig och enkel presentation. Om du har något ställe att rekommendera, tveka inte att kontakta oss redan nu.

boende visby ringmur

Att tänka vid val av boende

Oavsett hur många gånger du har besökt Gotland kan det knepiga med boende återupprepa sig och trots din rutin kan man gå på fällor. Det finns därför ett par saker att tänka på inför bokningen, vissa viktiga och andra mest för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Prisklass

Givetvis spelare priset in när du ska boka boende på Gotland. Fundera hur mycket du vill lägga på boende under er vistelse och kolla sedan utbudet för att få en uppfattning hur långt det räcker. Besöker man Gotland under lågsäsong är priserna betydligt mer fördelaktiga och du kan välja ganska fritt utan att det påverkar plånboken för mycket. Billigare alternativ under högsäsong är camping och stugby.

Läge

För många är det ofattbart, men Gotland är faktiskt relativt stort. Du kan bo riktigt centralt men även mycket avlägset. Fundera därför på hur centralt boendet ska vara och vad som passar er. Naturligt så kostar mer med boende i centrala Visby. Några mil utanför stan kan det vara mer fördelaktigt både i hotell men även campingplatser. Och givetvis behöver det inte vara sämre, vi på Gotlandskul.se rekommenderar snarare att besöka landet före Visby vid ett Gotlandsbesök.

Period

Vi nämnde det lite snabbt, att priset varierar beroende på perioden. Och det stämmer. Men man bör även beakta perioden vid valet av boende på Gotland ur andra perspektiv. T.ex. så pågår Almedalsveckan under vecka 27, då kan boende vara mycket knepigt och nästan onaturligt svårt att få tag på.

Ditt sällskap

Beroende på om du åker ensam, med din partner, familj eller i andra kombinationer kan det absolut bästa boendet variera. Därför tänker vi här presentera några vanliga konstellationer och skriva vår rekommendation på vad som kan passa er.

Boende på Gotland för familj

Om du besöker Gotland som en familj rekommenderar vi dig inte att bo mitt i Visby. Det kan vara fantastisk och mysigt men ofta är det ganska livligt, vilket kan påverka de mindre i familjen. Precis utanför Visby, både inom gångavstånd eller med cykel kan man istället för en helt lugn och behagligare upplevelse. Det handlar då om hotell eller campingplatser belägna längst med kusten, både söder och norr om Visby.

Partygänget

Om ni är ett gäng av kompisar som planerar att åka till Gotland för en del party rekommenderar vi er att hitta ett stort boende som inte stör allt för många runt om kring er. Ett sådant exempel kan vara en stuga på en camping, ett helt hus i innerstaden eller en lägenhet via AirBnB.

Att ta sig runt på Gotland är mycket enkelt så ni behöver inte oroa er om läget. Självklart är det lättare att gå ner till Stora torget med boende i Visby men en taxi på 15 minuter är något av vanligheterna här.

Din boendeguide

Oavsett period, prisklass, läge eller i vilket sällskap du reser kan du alltid lita på Gotlandskul.se för ditt val av boende på Gotland. Vi har nämligen gått igenom samtliga alternativ och tillsammans med ägarna har vi presenterat all nödvändig information du kan tänkas behöva. Detta göra att du helt enkelt kan välja de bästa boendet i vår lista och garanterat få en bra vistelse på ön.