Aktiviteter

En guidar tur runt ringmuren i klass: Blågula Tåget

Gotlandskul.se

Åkturen med det Blågula tåget runt Visby ringmur var en oförglömlig upplevelse som tog mig tillbaka i tiden till medeltidens charmiga stad. Denna historiska pärla på Gotland erbjuder en unik atmosfär, och att utforska den från det bekväma tåget var som att resa genom en helt annan tid.

När jag steg ombord på det Blågula tåget blev jag omedelbart förälskad i dess nostalgiska karaktär (med vissa inslag av modernitet). Resan i sig var som att kliva in i en annan värld, där tradition och historia var i fokus. Medan vi rullade iväg längs Visby ringmur öppnade sig en förtrollande vy över den välbevarade medeltida staden.

Omgivningarna var fyllda med fascinerande arkitektur. De kullerstensbelagda gatorna var flankerade av vackra, färgglada hus med stenfasader. Varje hus hade sin egen unika charm och berättade en historia om svunna tider. Jag blev fascinerad av de små detaljerna i byggnaderna, som utsmyckade sniderier och gamla träportar.

Ringmuren själv var en imponerande syn. Den steg stolt upp mot himlen och omslöt hela den gamla staden. Från tåget hade jag en fantastisk utsikt över de försvarstorn och murar som hade skyddat staden i århundraden. Jag kunde nästan känna historiens vingslag när jag tittade ut över den mäktiga muren.

Tåget rullade sedan fram längs den vackra kustlinjen. Jag blev överväldigad av den oslagbara skönheten i Visbys omgivningar. Med havet som bakgrund och de små gatorna framför mig kände jag mig som en del av hela Visby.

Det Blågula tåget erbjöd inte bara en hisnande utsikt utan också en guidad tur som berättade om stadens historia och kultur. Jag fick lära mig om Visbys betydelse som en viktig handelsplats under medeltiden och om de dramatiska händelser som ägt rum där. Guidens berättelser gav ytterligare dimensioner till min upplevelse och fick mig att uppskatta stadens arv ännu mer (min tur var på svenska, men finns på båda engelska och tyska).

Under hela tågresan var stämningen avslappnad och trevlig. Jag satt bekvämt i tågets vagnar och kunde njuta av resan utan stress.

Med avgång från Östercentrum är det BlåGula tåget en perfekt guidad rundtur för dig som besöker Gotland. Turen tar ungefär 25 minuter och avgår flera gånger i timmen under juni, juli och augusti mellan 10.00 och 17.30. Tåget är handikappanpassat med lift längst bak.

För mer information, besök BlåGula tågets hemsida.