Aktiviteter

Besök Gotlands Whisky

Gotlandskul.se

Mitt på Gotland ligger byn Roma. Och mitt i Roma ligger Gotland Whisky, som sedan 2012 destillerar en årlig närproducerad whisky vid namn Isle of Lime. Att ha en kick-off med företaget, svensexan eller bara ta ett destilleribesök i glada vänners lag är en mycket uppskattad aktivitet.

Har du undrat hur man tillverkar whisky, hur lagringen på ekfat påverkar smaken eller hur man dricker whisky som nybörjare? Vid besöket kommer du dels att få bekanta dig med själva anläggningen, men även hur den ekologiska whiskyn tillverkas från ax till färdig flaska. En längre artikel om Gotland Whisky kan du finna på denna länk.

Boka ett besök

Gotland Whiskys populära visningar med guiden Marek Jönsson har äntligen kommit igång. Bokning gör ni på Destination Gotlands hemsida. För den som så önskar (och har åldern inne, 18 år) erbjuder man provsmakning av den råsprit och den whisky som producerar på destilleriet. Detta kostar inget extra utan ingår i priset.

Är du däremot ute efter en kick-off eller är ett större sällskap så kontakta gärna Gotland whisky direkt via deras hemsida för en skräddarsydd bokning och guidning.