Aktiviteter

Cykla Mountainbike på Gotland

Gotlandskul.se

Gotland har en växlande, vacker och unik miljö som gjord för att cykla mountainbike. På Gotland hittar du kuststräckor, skogspartier och färdiga banor lämpade både för nybörjaren och dig som har cyklat en del tidigare.

Cykla MTB på ön

Att hoppa på en MTB och färdas i hög fart genom fantastiska naturslingor är en mycket härlig upplevelse. Det kan många hålla med om. Att då göra det på Gotland, Sveriges populärast ö, är en ny nivå som vi verkligen tycker att du ska få testa på.

Ta med din cykel

Att transportera sin egen cykel till Gotland är inga som helst problem om du åker båt, antingen med egen bil eller att du cyklar på. Värre blir det om du ska ta flyget över. Att ta med cykeln kostar ingenting extra på båten och åker du med bil är det bara att spänna fast cykeln bak. Om du cyklar på båten tar man samma väg som bilarna och du parkerar din cykel på bildäck.

Cykelpark

På senare år har Gotland blivit en mycket populär plats för MTB. Detta gäller inte bara amatörer som tycker att naturen är fin och vill passa på göra en fysisk aktivitet på sin semester. Utan på norra Gotland har man under 2018 invigt en riktig, godkänd och populär cykelpark där proffs kan träna och utforska fantastiska leder.

Vi har tyvärr inte varit där ännu och hunnit testa banan. Men låt oss gärna veta vad du tycker om du har besökt parken.

Här på Högklint passerar du vid cykling söder över från Visby.

Våra bästa tips på sträckor

Som vi själva på Gotlandskul.se har plockat ihop. Det finns givetvis flera alternativ men här en förslag på lätta och roliga sträckor.

Kuststigen norr

Med utgångspunkt i Visby kan du cykla kuststräckan norr över utan slutdestination. Sträckan bjuder på något platt cykling men bitvis även brantare partier. Här passerar du flera restauranger och caféer vilket gör sträckan till en perfekt utflykt kombinerad med sportiga inslag.

Kuststigen söder

Likt sträckan norr över är detta parti längst med kusten men med annorlunda miljö. Här cyklar du längst Högklint med något öppnare vyer och planare partier. Sträckan tar dig hela vägen ut till Tofta om så önskas och det finns goda möjligheter att stanna till längst vägen.

Hitta Gotlands samtliga cykelleder här