Padeltennis

Padel på Gotland

Padeltennis, även bara kallat padel, är en racketsport som på senare år blivit en mycket populär aktivitet i Sverige. Vi brukar kalla det en kombination av tennis och squash där planen är något mindre än tennis men med väggar du kan använda likt squash. Det finns idag flera olika platser på Gotland att spela padel vid, nedan hittar du dem rangordnade enligt vår egen bedömning.

Betyg:

padel gotland
Bilden är från Kneippbyns padelbana, ett mycket populärt val.

Bäst padelbanor

segway gotland

Tofta Camping

En fantastisk padelbana belägen två mil söder om Visby i Tofta. Totalt finns det tre stycken banor och samtliga är utomhus.
Boka

Vill du annonsera din bana här? Kontakta oss på Gotlandskul.se.

Hur spelar jag Padel?

Padeltennis spelar man fyra personer, två på varje lag. Ni använder ett racket speciellt för padel och tennisbollar med något lägre tryck i. Planen är ungefär en halv tennisplan och är omringad av väggar, både av glas och galler.

Likt tennis handlar det om att spela ut sin motståndare genom att den missar bollen och får två studs på sin planhalva. Du tar även poäng om motståndaren missar din planhalva och träffar direkt i väggen. Du kan använda väggarna till din fördel och valla bollen tillbaka i spel. Fullständiga regler hittar du här.

Video

Padel i Visby

Gotland är stort men i öns centrum ligger Visby, och här kan du också hitta padel. För tillfället finns det endast en anläggning i Visby som erbjuder padel och det är Visby Tennisklubb. Man har två stycken banor utomhus och två banor inomhus. Anläggningen är mycket bra och stod klar sommaren 2019.

Utrustning

Utrustningen som behövs för att spela padel är ett rack och bollar. En mycket enkel uppsättning som har bidragit till sportens populäritet de senaste åren. På samtliga av Gotlands padelbanor behöver du inte hyra någon utrustning utan rack och bollar ingår alltid i hyran. Detta skiljer sig ganska markant till skillnad från andra banor i Sverige där rack kan kosta upp till 100 kronor att hyra, och då ingår inte ens bollar.