4 gratis saker att göra på Gotland

4 gratis saker att göra på Gotland

När det kommer till gratis saker att göra på Gotland innefattar det en hel del natur och utflykter. Självklart finns andra givna besöksmål och aktiviteter som är både gratis och roliga men Gotland har fantastisk natur att erbjuda. Denna artikel innehåller därför fyra saker du kan göra på Gotland som inte kostar några pengar alls.

1. Vandra på Högklint

Strax söder om Visby ligger Högklint. Detta natursköna område med klippiga kanter och fantastiska vyer har senaste åren fått sig en ordentligt ansiktslyft. Här kan du ta en avslappnande promenad längs klippkanten eller några av de utmärkta gångsträckorna. Vill du stanna till finns det grillplatser samt gott om mysiga platser att stanna med lite picknick.

2. Bada i Blå lagunen

Blå lagunen är en plats på norra Gotland känd för sitt fina vatten. Tidigare var Blå lagunen ett gammalt kalkbrott dit gotlänningar hittade under sommarmånaderna. Idag är Blå lagunen något av en turistdestination och lockar flera hundra besökare varje dag. Platsen är dock lika fantastisk att besöka och är ett perfekt besöksmål om ni vill upptäcka norra Gotland.

3. Ta en cykeltur runt Bungenäs

På norra Gotland nästan parallellt med Fårösund ligger den 165 hektar stora halvö med namnet Bungenäs. Platsen som tidigare var ett militärområde och avstängt för allmänheten har nu öppnats upp och här möter du en minst sagt unik miljö. Långt bak i tiden var här Gotlands största kalkbrott vilket är centralt i Bungenäs miljö men du ser även spår av militärens tid genom sprängkrater och bunkrar.

Halvön har motorförbud och vid ingången till området finns det cyklar att låna. Hoppa på en ledig cykel och ta dig runt de små grusstigarna. För den som vill spendera lite pengar finns det även lunch, fika och middag på området.

Av neekoh.fi – Bungenäs. Uploaded by Markos90, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22809493

4. Åk och kolla på Jungfrun (Rauk)

I vackra Lickershamn hittar du Gotlands högsta rauk. Hela 27 meter över havet sträcker sig denna magnifika sten som har en hel del historia och sägen om sig. I Lickershamn hittar du även en restaurang, minigolfbana och vackra promenadstråk. Helt klart värt ett besök!

Av Jürgen Howaldt – Egen avfotografering, CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=345127

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *