4 utflyktsmål på Gotland

4 utflyktsmål på Gotland

Det finns massor med aktiviteter på Gotland. Ön som blomstrar och förgylls med turister, restauranger och liv under sommarmånaderna är ett välkomnat inslag i mångas semester. Om du precis har bokat en resa till Gotland och funderar på vilka saker man kan göra kommer denna artikel ge dig några tips. Det finns såklart bra mycket fler aktiviteter på Gotland men vi har listat några extra varmt om hjärtat.

1. Avnjut en fika på Själsö Bageri

Några kilometer norr om Visby hittar du Själsö Bageri. Detta avslappnande och välkomnande bageri har förutom fantastiska bullen en utsikt inte likt något annat. Närheten till Visby gör Själsö till ett perfekt utflyktsmål eller en bra start på en något längre utflykt. Passa på att gå ner till fiskelägret precis nedanför och se Gotland från sin bästa sida.

2. Besök en av Sveriges bästa golfbanor

Om du är intresserad av golf är Gotland en ö som har mycket att erbjuda. Det finns banor på flera ställen med varierande kvalitet. Vill du spela på något utöver det vanliga är Kronholmen, Visby GK, ett självklart val. Banan har 18 spektakulära hål och rankas som andra finast i Sverige. Belägen längst med kusten gör att du i princip alltid ser havet. Gör en dagsutflykt till Kronholmen!

3. Besök konstnärliga Burgsvik

På södra Gotland hittar du mycket men framförallt Burgsvik. Känd för sin konstnärliga och estetiska sida är Burgsvik ett alldeles utmärkt utflyktsmål. Börja besöket hos Guteform som tillverkar trädgårdsmöbler och avsluta på Prästgården med utställning och en fika.

4. Cykla till Lickershamn

För dig som vill ut på en rejäl utflykt rekommenderar vi att cykla till Lickershamn. Denna utflykt är ungefär 3 mil enkel väg men med fantastiska cykelbanor som gör det möjligt. På vägen passerar du en uppsjö av fina platser och ställen du kan fylla på energin vid. Väl framme i Lickershamn kan du besöka Gotlands största Rauk, Jungfrun. När du är mättad av historia och stenskådning rekommenderar vi att ett besök vid Lickers Restaurang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *